sobota 20. března 2010
Ořechové řezy Orlík
Ořechové řezy Orlík, známé též jako Nebe v hubě :)
500 hladké mouky, 200g cukru, 1 vejce, 200g másla, 2 lžíce medu, 2 lžičky sody se 2 lžičkami mléka zpracujeme v těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Jednu část těsta rozválíme na plech a hned pečeme - 10 až 15 minut při 170°C. Druhou placku si připravíme na plech, ale zatím nepečeme.
Na velké pánvi osmažíme 350g hrubě nasekaných vlašských ořechů, společně s 80g cukru, 120g másla a 3 lžícemi medu. Že je směs hotová, poznáme podle zlatohnědé barvy a krásné vůně ořechů. Hotovou směs ještě teplou rozprostřeme po druhé polovině těsta, kterou již máme připravenou na plechu. Pozor, směs nesmí vychladnout. Připravenu placku pečeme stejně jako první.
Než obě placky vystydnou, připravíme krém: 5 dl mléka svaříme se 5 lžícemi polohrubé mouky a vanilkovým cukrem na kaši. Necháme vychladnout a mezitím utřeme 250g másla s 100g cukru do pěny a postupně přidáváme vychladlou kaši.
Samotnou placku bez ořechů pokapeme vydatně rumem (asi 1 dl), necháme vsáknout, potřeme krémem a přikryjeme plackou s ořechy. Trochu přimáčkneme a necháme den dva odležet - čím déle, tím lépe :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat