sobota 27. června 2009

Hrnečková ořechová bábovka



3 vejce, 1 hrnek moučkového cukru, vanilinový cukr, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku vlažného mléka, 1 hrnek mletých vlašských ořechů, 1 hrnek hladké mouky, 3/4 hrnku polohrubé mouky, prášek do pečiva, podle chuti něco na vylepšení – skořice, tlučený hřebíček, nahrubo nakrájená čokoláda, kandované ovoce nebo rozdrobený ovocný chlebíček, lžíce mleté kávy

Vejce, cukr, olej a mléko dobře promícháme. Pak postupně zapracujeme ořechy a mouku s práškem do pečiva. Pokud je směs příliš tuhá, můžeme přidat mléko, ale těsto by mělo zůstat spíše tužší. Nakonec přidáme kandované ovoce, nakrájenou čokoládu a koření. Hotové těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy, vložíme do studené trouby a pomalu pečeme v mírné až středně vyhřáté troubě - při 120°C asi hodinu.

Žádné komentáře: